Chilli Sin Carne

Ingredienser:

  • 1 burk hackade tomater
  • 1 lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk kikärter
  • 1 burk majs
  • 1 paket tacokrydda
  • 2,5 dl vatten
  • 1 lime
  • Ris

Valfria ingredienser:

  • Gräddfil 
  • Tortillachips
  • Avocado
  • Koriander

Gör såhär:

1. Koka upp ris

2.Hacka upp vitlök, paprika och låt de la de sjuda i grytan tillsammans med majs tills löken har blitt blank. Tillsätt tacokryddan och låt det sjuda lite till.

3. Tillsätt hackade tomater och vatten och låt det koka i ca. 10 min.

4. Skölj bönorna och kikärtorna i kallt vatten och tillsätt mot sluten av koktiden (de sista 5 minuterna). Tillsätt lime.

Servera rätten tillsammans med gräddfil, tortillachips, färsk koriander och avokado/guacamole för lite extra lyx.

Detta är ett övningsmagsin från JMG, Göteborgs Universitet. Ansvarig utgivare: Monica Löfgren-Nilsson