Morotssoppa med kokosmjölk, ingefära och chili
Ingredienser:
- 500 g morötter
- 400 ml kokosmjölk
- 1 tärning grönsaksbuljong + 5 dl vatten
- 1 gul lök
- 2-3 pressade vitlöksklyftor
- 1-2 msk eller 4-8 g ingefära
- ½ lime
- Chiliflakes efter smak
- Salt
- Peppar
- Olja till stekning

Gör såhär:
- Hacka lök, skala och skär morötterna i skivor. Skala och riv ingefäran och dela limen.
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök, ingefära och chiliflakes utan att de får färg. Höj sedan plattan och tillsätt morötterna.
- Häll i kokosmjölken, vattnet och buljongtärningen. Låt koka i ca 15 min eller tills morötterna mjuknat.
- Mixa soppan slät med en stavmixer.
- Pressa i limejuice och smaka av med salt och peppar.
Tips! Gjort för många matlådor och tröttnat på soppa? Koka linser och ha i soppan för att istället få en linsgryta att äta till ris!