Pasta med spenatpesto
Ingredienser:
- 200 gram pasta
- Plommontomater
- 100 g bladspenat
- 50 gram lagrad ost
- 0.5 dl solrosfrön
- 0.5 dl olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1/4 citron
- Salt
- Peppar

Gör såhär:
- Koka upp lättsaltat vatten.
- Skölj spenaten och låt koka i ca 1-2 minuter. (Om spenaten är fryst kan den behöva koka i ytterligare någon minut.) Skölj därefter spenaten i kallt vatten så att kokningen avstannar och sila sedan av.
- Riv osten grovt
- Mixa spenat, solrosfrön, ost och vitlök i en matberedare. Tillsätt olivoljan och mixa lite till. Smaka sedan av med pressad citronsaft, salt och peppar. Upplever du att peston blir för fast kan du tillsätta lite pastavatten i mixen.
- Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen och blanda sedan med ett par matskedar pesto. Toppa med extra ost, solrosfrön och tomater.