av Frida Nilsson
Mockamole
På grund av klimatkrisen blir avokado en råvara som blir mer problematisk då den kräver mycket vatten och svinnet också är stort. Dessutom har den blivit allt dyrare med tanke på inflationen. Därför kan du istället testa att göra en svensk variant med gröna ärtor, vitlök,
lime, chili och koriander.
Butterboards
Butterboards är en ny trend från TikTok som hänger med in i detta år. Det är precis vad det låter som, en bricka där du brer ut ett tjockt lager smör som du sedan toppar med massa goda toppings. Här kan du vara riktigt kreativ och använda allt från, vitlök, fikon, honung, ätbara blommor, färska örter och nötter. Servera det sedan med färskt bröd och dela tillsammans med nära och kära. Enkelt och gott!
Plockbrickan
Detta koncept har varit väldigt populär de senaste åren och trenden håller i sig även i år. Kanske är det för att den går att variera på så många sätt. Du kan tänka i olika teman, som exempelvis mexikanskt med mini-tacos och nachos eller kanske i ett amerikanskt tema med
minihamburgare, macaroni and cheese och pommes. Eller varför inte sätta ihop en efterrättsbricka med minibrownies, frukt, bär och kakor? Möjligheterna är oändliga.
Ut i naturen
Att laga mat ute blir en av de stora trenderna i år. Att vistas i naturen har vi vi gjort allt mer i och med pandemin och det verkar vara en ihållande trend. Du kan göra det enkelt och ta med grillkorv och stanna vid en trevlig rastplats eller varför inte ta med frukosten ut och
avnjut den tillsammans med en härlig utsikt? Ett annat enkelt tips är att göra pinnbröd på mjöl, salt, bakpulver och vatten och snurra runt närmsta pinne och håll över elden.
Nudeltrenden
Länge har asiatisk mat varit på tapeten. Under detta år blir det framförallt nudlarna som får stå i rampljuset. Det finns massor med roliga och spännande recept som du kan välja till vilken nivå du vill servera dem. Det är både comfort food och går snabbt och enkelt att göra.
