Pasta med spenatpesto

Ingredienser:

  • 200 gram pasta
  • Plommontomater
  • 100 g bladspenat
  • 50 gram lagrad ost
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/4 citron
  • Salt
  • Peppar

Gör såhär:

  1. Koka upp lättsaltat vatten. 
  2. Skölj spenaten och låt koka i ca 1-2 minuter. (Om spenaten är fryst kan den behöva koka i ytterligare någon minut.) Skölj därefter spenaten i kallt vatten så att kokningen avstannar och sila sedan av.
  3. Riv osten grovt
  4. Mixa spenat, solrosfrön, ost och vitlök i en matberedare. Tillsätt olivoljan och mixa lite till. Smaka sedan av med pressad citronsaft, salt och peppar. Upplever du att peston blir för fast kan du tillsätta lite pastavatten i mixen.
  5. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen och blanda sedan med ett par matskedar pesto. Toppa med extra ost, solrosfrön och tomater.
Detta är ett övningsmagsin från JMG, Göteborgs Universitet. Ansvarig utgivare: Monica Löfgren-Nilsson