Rotselleribiffar

Ingredienser: 

Biffar

  • ½ Rotselleri 
  • 1 gullök 
  • 3 ägg 
  • 6 msk mjöl 
  • 2 tärningar grönsaksbuljong 
  • 100 g finriven ost av valfri sort 
  • Bladpersilja efter smak 
  • Salt 
  • Peppar 

Krämig pestodressing

  • 4 msk pesto 
  • 1 dl naturell yoghurt 

Sallad

  • 1 påse spenat 
  • 1 äpple 
  • 2 morötter 
  • 1 citron 
  • Salt 
  • Peppar 

Annat

  • 800 g potatis 
  • Smör 

Gör såhär 

  1. Koka potatisen med skal i ca 15 min 
  2. Finhacka persilja (spara lite till garnering) 
  3. Finhacka löken 
  4. Skala och riv rotselleri grovt
  5. Smula grönsaksbuljongen och blanda tillsammans med ägg, mjöl, ost, salt och peppar
  6. Stek biffarna på medelhög värme i 2-3 minuter i olja (det ska räcka till 2 biffar/person) 

Sallad 

  1. Skölj spenaten 
  2. Skiva äpplet i tunna skivor
  3. Skala morötterna i långa band med potatisskalare 
  4. Blanda med olivolja, citronsaft, salt och peppar 

Pestodressing

  1. Blanda peston med yoghurten till en krämig röra 

Servera och toppa med lite extra persilja!

Detta är ett övningsmagsin från JMG, Göteborgs Universitet. Ansvarig utgivare: Monica Löfgren-Nilsson