Rotselleribiffar
Ingredienser:
Biffar
- ½ Rotselleri
- 1 gullök
- 3 ägg
- 6 msk mjöl
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- 100 g finriven ost av valfri sort
- Bladpersilja efter smak
- Salt
- Peppar
Krämig pestodressing
- 4 msk pesto
- 1 dl naturell yoghurt
Sallad
- 1 påse spenat
- 1 äpple
- 2 morötter
- 1 citron
- Salt
- Peppar
Annat
- 800 g potatis
- Smör

Gör såhär
- Koka potatisen med skal i ca 15 min
- Finhacka persilja (spara lite till garnering)
- Finhacka löken
- Skala och riv rotselleri grovt
- Smula grönsaksbuljongen och blanda tillsammans med ägg, mjöl, ost, salt och peppar
- Stek biffarna på medelhög värme i 2-3 minuter i olja (det ska räcka till 2 biffar/person)
Sallad
- Skölj spenaten
- Skiva äpplet i tunna skivor
- Skala morötterna i långa band med potatisskalare
- Blanda med olivolja, citronsaft, salt och peppar
Pestodressing
- Blanda peston med yoghurten till en krämig röra
Servera och toppa med lite extra persilja!