Tacopiroger

Ingredienser:

  • 1 liten morot
  • 1 Rödlök
  • 500 g Köttfärs
  • 1 pkt tacokrydda
  • 2 pizzakit
  • Ost (valfritt)
  • 1 Ägg

Gör såhär:

1. Finhacka rödlöken och moroten

2. Stek löken och moroten 1–2 minuter i olja

3. Häll i köttfärsen och stek med tacokrydda

4. När köttfärsen börjar få lite färg, häll i tomatsåsen från pizzakitet

5. Rulla ut första degen och dela upp i 12 lika stora kvadrater (låt den andra degen ligga kvar i kylskåpet, annars riskerar den att bli torr)

6. Lägg i en bit köttfärsblandning i mitten av en ruta, samt eventuell ost på toppen. Vik ihop de fyra hörnen så att de överlappar. Se till att kanterna är ordentligt nere och täcker köttfärsen. Gör likadant med alla rutor

7. Upprepa steg 5 och 6 med den andra degen

8. Lägg pirogerna på en plåt och pensla med ägg.

9. Kör in i ugnen och tillaga enligt beskrivning på pizzakitet. Kan eventuellt bli klara lite innan anvisad tid. Ha lite koll.

Detta är ett övningsmagsin från JMG, Göteborgs Universitet. Ansvarig utgivare: Monica Löfgren-Nilsson